Lema

TOTS FEM ESCOLA

domingo, 7 de junio de 2009

Resposta al comunicat de premsa de l'Ajuntament 19 de maig

ESCRIT SIGNAT PER TOTES LES DIRECCIONS DELS CENTRES PÚBLICS DE TORRENT

(3 de juny de 2009)

Les direccions dels centres públics de Torrent volem manifestar el nostre descontent davant la nota de premsa de l’Ajuntament del 19 de maig, sobre les dades d’escolarització 09-10.

Pensem que ha estat una equivocació fer públiques unes dades sense tindre en compte les circumstàncies en les quals es produeixen, com poden ser les infraestructures o la distribució no equilibrada de l’alumnat. Tampoc s’han tingut en compte les sol•licituds a centres concertats i que no són de veïns de Torrent.

A la nota es crea opinió comparant i confrontant escola pública – escola concertada, quan això no es correspon ni amb la realitat ni amb el desig de ningú que es preocupe seriosament per l’educació a aquest país.

Haguérem preferit una campanya a favor de la matriculació en l’escola pública, que les obres promeses foren realitats i les condicions físiques d’escoles i instituts foren millors, que es distribuïra equitativament l’alumnat d’educació compensatòria i educació especial, que la llibertat d’elecció de les famílies fóra una realitat perquè totes pogueren triar: les que poden pagar les quotes i les que no, sense sentir-se rebutjades, al marge de l’escola.

Per tots els centres públics ha estat un desprestigi que de cap manera es mereixen, i especialment per als que més difícil ho tenen i per tant els que més suport necessiten.

A l’escola pública es treballa amb professionalitat i s’aconsegueixen uns bons resultats que són reconeguts, com es pot constatar amb els diferents premis i consideracions que han tingut inclús a nivell nacional. El que demanem a l’Ajuntament és que aposte realment per l’escola pública i que tots els projectes, que de moment són sols projectes, s’executen.

Finalment hem de dir que hem demanat una reunió amb la senyora alcaldessa de Torrent per a poder parlar de tots aquestos fets. A dia d’avui, encara no hem rebut cap resposta.

Signat: Totes les direccions dels centres públics de Torrent.

1 comentario:

Angels dijo...

Este año la escuela concertada necesitava que les echaran un cable y vaya que se lo han echado,mucha gente está dejando de pagar las cuotas de los concertados,y estos necesitan gente nueva a la que envaucar,estos como no sacan lo suficiente están clavando a los padres con el obligatorio uniforme, otros pasan facturas con las derramas y otros si no pasas por el aro te invitan a salir ,eso en el mejor de los casos ,porque si tu hij@ tine algun problema de hiperactividad,deficit de atención,problemas de lenguaje etc tranquilo que solo encontraras negativas por respuesta.