Lema

TOTS FEM ESCOLA

martes, 19 de abril de 2011

Trobada de Escoles en Valencià - Silla 2011









Després d'acomplir un quart de segle l'any 2010, les Trobades d'Escoles en Valencià continuen el seu viatge per les comarques valencianes. Enguany s'ha commemorat el centenari del naixement d'un dels nostres referents literaris i gramàtics, Enric Valor. És per això que el lema de les Trobades 2011 va ser "El Valor del Valencià", per homenatjar l'escriptor de Castalla i també per potenciar el Valencià vinculat a altres valors com plurilingüisme, interculturalitat, qualitat, sostenibilitat o dignitat.

Les Trobades són només festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.

Les organitzen les coordinadores comarcals que donen vida a Escola Valenciana, amb el suport dels centres educatius, els ajuntaments i el món associatiu local. Cada primavera les trobades atrauen més de 200.000 assistents a més de 20 comarques valencianes, tot lluint les samarretes, cartells i altres suport que Xavier Mariscal dissenya cada any per a aquestes festes per la Llengua .



Les del dissabte passat a Silla, varem ser tot un exit; i la nostra escola amb el seu taller de "avions" va deixar novament el llistó molt alt. Gracies als membres de la Junta del Ampa per la feina feta, pel temps invertit, que sols es pot pagar amb el somriure dels xiquets amb el seu avió a la mà. Gracies de tot cor a tots, i en especial a Toni, per la seua idea original y la seua dedicació.

Gracies a Raquel i Cristina, i a tots els pares que asistiren per participar i per fer d'aquest día, un día de festa pel Valencià.


Junts fem Escola.


Salut.